Laat ons verenigen

Een aantal creatievelingen werkt in een grote hal; ieder draait er zijn of haar eigen toko. Wat hen bindt is het betalen van huur aan de huurder van de hal. Via een gekunstelde constructie is ieder van hen te betitelen als een soort onderhuurder. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat er gewoon gewerkt wordt en dat niemand zich echt bekommerd om de gammele constructie. Het zal allemaal wel loslopen. Wanneer echter de huurder besluit te stoppen en de hal gaat verlaten, worden de ‘onderhuurders’ wakker. Zou de verhuurder wel met ons verder willen en zo ja hoe? Op dat moment worden wij ingeschakeld met de vraag hoe een en ander vorm te geven. Gezamenlijk wordt er voor gekozen om als eenheid naar buiten te kunnen treden en ervoor te zorgen dat aan het eind van elke maand de gezamenlijk rekeningen (huur, stroom, etc.) betaald kunnen worden. Een beperkt doel wat duidelijkheid geeft aan allen. Gekozen wordt voor dit moment voor een vereniging met een beperkte rechtsbevoegdheid.