Afkoeling gezocht

Een echtpaar besluit na de afgelopen warme zomers tot de aanschaf van twee airco’s. In overleg met de installateur worden ze geplaatst tegen de zijgevel. De buren hebben geen problemen met de plaatsing en de installateur gaat aan de slag. Bij de plaatsing wordt gebruik gemaakt van de tuin van de buren. Twee dagen na de plaatsing komt de buurvrouw met de mededeling dat een van de airco’s weg moet. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast. Een brief van een advocaat volgt enige dagen later. Frappant is dat de airco’s op dat moment nog niet hadden gewerkt. Bovendien was aan de buren aangegeven dat ze alleen zouden gaan werken tot aan het moment van naar bed gaan. Na veertig jaar is een goede nabuurschap beëindigd. We adviseren in deze zaak om zo de oververhitte gemoederen te laten afkoelen.