Een mannenbolwerk tot aan de laatste snik

Na het overlijden van echtgenote en moeder en het verlaten van het ouderlijk huis van beide dochters, blijft pa met beide zonen wonen in het huurhuis waar ze altijd hebben gewoond. Als er een mogelijkheid is om het huis te kopen, besluiten de broers dat te doen. Maar het zou toch wel fijn zijn wanneer de samenleving op papier zou staan voor officiële instanties. Zeker nu pa zal blijven inwonen. De eerste gang naar de notaris levert niet veel meer op dan wat folders. In die periode raken wij bij deze casus betrokken. Ook aan ons wordt de vraag voorgelegd om eens na te denken over formalisering van de door hen gewenste samenlevingsvorm. Nadenken is één, op papier krijgen is twee. Het gaat nu immers niet om een gebruikelijke vorm. Bovendien hebben de mannen nog een aantal wensen; of we daar rekening mee zouden kunnen houden. Na een behoorlijke tijd brainstormen slagen we er in om concepten te presenteren die hun goedkeuring kunnen wegdragen. En of we ook nog even drie concepten voor testamenten kunnen opstellen. Tuurlijk.