De kleine zelfstandige

Een ondernemende vrouw rolt als het ware in de modelbouwwereld; haar vader heeft een modelbaan en vraagt haar om beesten in een kleine schaal zo te verven dat ze goed passen bij zijn baan. Dit is voor haar het teken om hier mee verder te gaan. Aan de keukentafel worden in de loop der jaren honderden kleine dieren en aanverwante zaken van een kleurtje voorzien, verpakt, geprijsd en klaargemaakt voor verzending. Beurzen in binnen- en buitenland worden bezocht en langzamerhand ontwikkelt ze daarnaast een netwerk van dealers. Vanuit het buitenland wordt op enig moment een signaal afgegeven; de verpakking van haar artikelen zou niet voldoen aan geldende Europese regelgeving. Ze zou ermee in de problemen kunnen geraken. Dat kan niet de bedoeling zijn. Slapeloze nachten volgen en ze gaat op onderzoek uit. Omdat ze door de veelheid aan keurmerken, logo’s en pictogrammen alleen maar onrustiger wordt, worden wij gevraagd haar hierbij te helpen. Na ons advies over wat moet en mag in de internationale handel qua verpakkingen slaapt ze volgens eigen zeggen weer een stuk beter.