Weer op weg naar zelfstandigheid

Een ambitieuze jonge vrouw met een goede opleiding blijkt een eetstoornis te ontwikkelen. Hierdoor komt zij langzamerhand in een steeds problematischere situatie terecht. Zelfstandig wonen wordt een probleem, ze raakt in de ziektewet en dreigt afgekeurd te worden voor het arbeidsproces, intramurale opnames volgen elkaar in de tijd op, haar relatie loopt stuk. Een negatieve spiraal is ingezet. Pas na deelname aan een alternatieve therapie krabbelt ze langzaam op uit een diep dal. Er komt een hulphond, ze neemt de stap om weer op zichzelf te gaan wonen in een aangrenzende gemeente en wil haar studie gaan oppakken. Het gaat haar nu duidelijk beter. Alleen het woud van de regelgeving omtrent haar uitkering; daar doorheen komen is voor haar een hele dobber. Haar ouders verzoeken ons om haar in dat proces stap voor stap bij te staan.