Grof geschut

Een jagersvereniging pacht diverse stukken grond, onder andere van Staatsbosbeheer. Voor het beheer van deze terreinen heeft de vereniging meer dan dertig jaar geleden een fulltime boswachter aangetrokken. De man, een echte buitenmens, draagt zorg voor het beheer van de jachtgebieden en doet dat vol overgave en passie. In al die jaren zijn er nooit grote problemen geweest. Dat verandert wanneer er in een rietkraag op het terrein van Staatsbosbeheer iets voorvalt tussen de boswachter en een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van Staatsbosbeheer. De beide heren blijken elkaar niet bepaald te liggen. Op het moment van dit voorval blijkt de jagersvereniging ook nog eens met Staatsbosbeheer in overleg te zijn over het pachten van extra jachtgebied dat aan Staatsbosbeheer toebehoort. De boswachter wordt door Staatsbosbeheer ‘persona non grata’ verklaard; de onderhandelingen worden gestaakt. Kortom, onze boswachter komt in een lastig parket, op basis waarvan het bestuur van de jagersvereniging besluit dat afscheid zal moeten worden genomen van de boswachter. Wij hebben de man kunnen helpen bij een vaststellingsovereenkomst.